Nικόλας Ακτύπης

Απαγορεύεται να βγει από τη χώρα, επιτρέπεται να σφυρίξει στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη…

Ακόμη κι αν ο Δημητρόπουλος βουλώσει στόματα με τη διαιτησία του στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ο ορισμός του θα παραμείνει μνημείο -τουλάχιστον- ασχετοσύνης, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο.

Συνήθως οι ανακοινώσεις ή οι διαρροές από το περιβάλλον ομάδων δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια σχεδόν συμβατική «υποχρέωση» αντίδρασης του στυλ «άντε να πούμε κάτι για να μην μας κατηγορήσουν πως κοιμόμαστε».

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Σπάνια εξυπηρετείται κάποιος άλλος σκοπός ή προσφέρεται μια υπηρεσία άξια αναφοράς. Περίπου ανακλαστικά, οι διοικήσεις των συλλόγων μέσω των γραφείων Τύπου ή του… περιβάλλοντός τους εκφράζουν μια θέση περίπου αναμενόμενη και απολύτως προβλέψιμη.

Ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά έχει και η τελευταία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με τον ορισμό του Δημητρόπουλου στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς, όμως, οι άνθρωποι της ΚΕΔ και κατ’ επέκταση της ΕΠΟ, ιδέα δεν είχαν πως θα προκαλούσε αυτονόητα αντιδράσεις η απίθανη σκέψη τους.

Σε ένα πρωτάθλημα που τα σημαντικά από κάθε άποψη παιχνίδια λιγοστεύουν χρόνο με το χρόνο λόγω της αποδυνάμωσης των περισσότερων ομάδων, τα παραδοσιακά ντέρμπι –ακόμη κι αν χωρίζει βαθμολογικό χάος τους αντιπάλους- είναι η τελευταία ελπίδα του να παρακολουθήσεις μια αναμέτρηση που θα «ανεβάσει» λίγο τη θερμοκρασία.

Προφανώς για τους υπεύθυνους για τους ορισμούς διαιτητών, στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν θα γίνει ντέρμπι. Μάλλον έχουν προεξοφλήσει πως πρόκειται απλά για ένα ματς της σειράς, όπως η πλειοψηφία των αγώνων στην Ελλάδα.

Για ένα παιχνιδάκι της πλάκας, λοιπόν, πήραν και μια ανάλογη απόφαση και έστειλαν στο Φάληρο τον Δημητρόπουλο. Έναν διαιτητή που δεν είναι στις λίστες των διεθνών, έστω για να τηρηθούν τα προσχήματα… Πάλι καλά, βέβαια, για τον αθώο μέχρι να αποδειχθεί ή όχι το αντίθετο, ρέφερι, στον οποίο έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Για φαντάσου να έπρεπε να σφυρίξει σε κάποιο ευρωπαϊκό ματς την άλλη βδομάδα… Τι θα λέγαμε; Πώς ο ανακριτής διαφθοράς θέλει με τις αποφάσεις του να του κόψει τη διεθνή καριέρα;

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και σε εκείνη που ο συγκεκριμένος διαιτητής κάνει στο ντέρμπι την εμφάνιση της ζωής του, δεν παύει ο ορισμός του να αποτελεί ένα προκλητικό μνημείο ασχετοσύνης, για να μην γραφτεί τίποτα βαρύτερο που να σηκώνει αγωγές και άντε να εξηγείς στους δικαστές τώρα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x